vineri, 22 februarie 2013

Ghid pentru cumpararea unui televizor

Va prezentam in continuare caracteristicile de care trebuie sa tineti cont in alegerea unui televizor. De fapt detaliile tehnice de care noi credem ca trebuie sa le stiti atunci cand va cumparati un televizor.

Alegerea unui televizor trebuie sa tina cont de cateva detalii tehnice, care in opinia noastra sunt urmatoarele: tehnologii integrate, partea audio si partea video a televizorului, tunerul si partea de conectare a televizorului.

Toate aceste caracteristici si totodata recomandari le gasiti explicate mai jos si ne dorim sa va ajute in luarea deciziei de a cumpara un model de televizor.

Desigur ca nu este neaparat ca televizorul sa contina aceste caracteristici pentru ca fiecare in parte costa bani, dar daca totusi vi le doriti, explicatiile nostre va vor ajuta cu siguranta.

Tehnologii
LED
Caliatate imbunatatita fata de LCD-urile clasice
Consum de energie electrica mai mic
Modelele de televizoare LED sunt mai subtiri decat LCD-urile
Durata de viata mai lunga

3D
Permite vizionarea filmelor sau programelor 3D datorita conversiei din 2D in 3D.

Smart TV
Permite conectarea televizorului la internet si prin interfata Smart Hub puteti accesa internetul. Televizoarele cu Smart Tv vin cu aplicatii deja instalate dar permit si instalarea de pe internet a altor aplicatii.
Aplicatiile instalate deja, pot fi: Youtube, Facebook, Twetter, aplicatii pentru filme, muzica si jocuri sau aplicatii pentru copii.

In plus aceste televizoare au incorporat si un browser web cu ajutorul caruia puteti accesa orice pagina de pe internet.


Audio
DTS
Aici trebuie sa fiti atenti ce codecuri contine si in principal ar fi bine sa aiba DTS sau DTS + Digital Out. Acest codec devine util daca va cumparati un televizor care permite conectarea unui stick USB, deoarece cand rulati filme sau muzica de pe stick fara el nu veti putea scoate sunetul intr-un sistem audio.


Video
Diagonala
Aici trebuie avut in vedere in ce camera veti pune televizorul.

Un TV cu diagonala pana in 80 de cm poate fi ideal pentru bucatarii dar poate fi la fel de bine pus si intr-un dormitor mai mic.

Diagonalele de la 80 la 96 de cm sunt ideale pentru un dormitor de dimensiuni normale.

Televizoarele cu diagonala peste 100 de cm sunt ideale pentru sufragerii sau living-uri. In functie de marimea camerei puteti creste sau scade dimensiunea diagonalei.

Full HD
Televizoarele Full HD au o rezolutie de 1920 x 1080 (1080p), adica rezolutia maxima de pe televizoarele de pe piata noastra. Permite o claritate mai buna a imaginii fata de televizoarele HD (1366 x 768) fiind vizibila in cazul receptiei de programe digitale HD. Insa diferenta este aproape insesizabila.


Tuner
Tuner digital DVB-T, DVB-C
Daca televizoarele dispun de un tuner DVB-T, DVB-C asta inseamna ca permit receptionarea de programe digitale fara a mai fi nevoie de un decodor de la firmele de cablu, gen cel de la RDS.


Conectori
Conexiune RJ45
Este o mufa de retea care permite conectarea televizorului la reteaua de internet. Este intalnita in cazul televizoarelor Smart TV.

Wireless
Intalnit la televizoarele Smart TV, modulul incorporat pentru Wireless permite conectarea la internet fara a mai fi nevoie de fire.
Daca televizorul este Wireless Ready atunci mai trebuie sa cumparati un adaptor care sa permita conexiunea prin wireless. Mai multe detalii aici.

USB 2.0
Permite conectarea la televizor a unui stick sau a unui hard disk extern si prin playerul integrat se pot reda filme, muzica si poze.
Aici trebuie sa fiti sigur ca citeste toate 3 tipurile de fisiere pentru a nu avea surpriza dupa cumparare ca nu citeste unul dintre ele - atentie la fisierele video.

HDMI
Utile in cazul conectarii la televizor a unui Laptop, tableta sau calculator. Aceste porturi sunt digitale si odata cu imaginea trimite catre TV si semnalul audio.


Publicat de : Daniel Nicolae Daniel: 15:11 Categorii:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Categorii de magazine online

(81) (77) (55) (30) (140) (7) (15) (15) (3) (77) (20) (14) (5) (21) (487) (23) (26) (31) (5) (19) (8)

Despre Magazine online

Lista cu magazine online. Gaseste magazinul online din domeniul care te intereseaza. Afla care sunt magazinele online din care va puteti face cumparaturi pe internet.